Informatiebijeenkomst Repair Café

Op maandagmiddag 14 november om 16 uur organiseert De Skûle in samenwerking met Humanitas een informatiemoment over de opstart van een Repaircafé.

 

Al heel wat jaren heeft De Skûle in de oude Brandweer een werkplaats waar kapotte spullen voor een klein bedrag gemaakt worden. De kennis over het repareren van spullen is bij een kleine groep mensen bekend. Om deze kennis te delen en mensen te leren hun eigen spullen te maken is er het Repair café. Een Repair Café is een landelijk concept en is gratis toegankelijk.

 

Het draait om samen kapotte spullen repareren. Bezoekers van het Repair Café nemen van huis hun spullen die gemaakt moeten worden mee en gaan samen met de medewerker aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

 

Het Repair Café Franeker is op zoek naar mensen die het leuk vinden om met andere mensen de kapotte spullen weer heel te maken. Voor dit Repair Café wordt gezocht naar een nieuwe groep medewerkers die helpen met de opzet en het verder uitbouwen van een Repair Café in Franeker.

 

Heeft u een hart voor de tweede kans van kapotte spullen en vindt u het leuk om met ander een Repair Café op te bouwen dan is De Skûle op zoek naar u. Tijdens de bijeenkomst van 14 november kunt u informatie krijgen over het Repair Café en de opzet daarvan en welke rol u daarin zou kunnen spelen. De hele opzet staat nog open. De bijeenkomst is in het gebouw van De Skûle in de Dijkstraat van Franeker. Stel u heeft belangstelling voor het Repair Café maar kan 14 november niet dan kunt contact opnemen met De Skûle Welzijn 0517 393750.