Welzijn op Recept 2.0!

Vanaf november start De Skûle Welzijn met een pilot Welzijn op Recept 2.0 in de gemeente Harlingen en Waadhoeke. ‘’Een steeds groter wordende groep heeft het moeilijk’’, aldus Joke Bandstra (directeur-bestuurder De Skûle Welzijn). Dit merken we bijvoorbeeld aan de toename van de individuele casuïstiek. Ook neemt de druk op de zorg toe, dit moet anders’’.

Welzijn op Recept wordt in steeds meer gemeenten toegepast in Nederland en de resultaten zijn veelbelovend. In plaats van het traditionele pilletje wordt er een op maatwerk gericht welzijn op recept geschreven. Vaak blijkt dat er een oorzaak is waarom mensen klachten ervaren. De welzijnscoach gaat met de deelnemer in gesprek en gaan zij op zoek naar de oorzaak en schrijven samen een welzijn op recept!

Het heet 2.0 omdat er naast de gesprekken ook themaweken georganiseerd worden, verschillende professionals gaan alles vertellen over bijvoorbeeld voeding, mentale gezondheid, financiën, zingeving etc.
‘’Hoe waardevol is het dat een professional de deelnemers precies kan vertellen waar zij op moeten letten qua voeding. Vaak wordt gedacht dat iets gezond is, maar blijkt dit in de praktijk helemaal niet zo te zijn. Ook weten mensen vaak niet wat hen echt zingeving geeft, hoe mooi is het om dit echt te ontdekken en in te gaan zetten.’’ Aldus Joke Bandstra.

Ervaart u klachten als;
Hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, somberheid, eenzaamheid, gebrek aan zingeving, stress, zorgen, niet fit zijn, bewegingsarmoede of andere klachten? Dan is Welzijn op Recept 2.0 wellicht iets voor u!

Voor meer informatie en/of aanmelden, kunt u contact opnemen met Rosa de Weerd
(Welzijnscoach De Skûle Welzijn) bel of app naar 06-81169857 of mail naar welzijn2.0@connexa.nl.

Let op; wees er snel bij want vol = vol!