Midwinter Muziekfestival van De Skûle Welzijn, ondanks het gure weer, groot succes

‘Met een opkomst van zo’n 150 bezoekers kijken we terug op een geslaagd Midwinter Muziekfestival’ aldus Paulien de Graaf, cultuurcoach bij De Skûle Welzijn. De dag begon donderdag 12 januari behoorlijk stormachtig, waardoor het optreden van De Skumkoppen buiten in onze tuin niet kon doorgaan. Er werd geïmproviseerd om de muzikanten en alle bezoekers binnen te ontvangen ´met veel creativiteit van de collega’s is dat gelukt. Iedereen heeft zijn schouders er onder gezet om binnen alles sfeervol aan te kleden’ aldus Paulien.

In de middag was er muziek van Sander Metz, Nynke Weiland en een ensemble van het Bildtse mannenkoor, dit brede aanbod sloeg aan bij de bezoekers. ‘Wat is dit een mooi feestje, een goed begin van het nieuwe jaar’ zo sprak een aanwezige.  Tussendoor werden heerlijke hapjes geserveerd door de Syrische dames van de catering. Het avondprogramma startte om 19.00 uur en ging het gezellig verder met optredens van Sander Metz, Blanksma & Teakema en Popkoor FromUs. ‘Je kon gewoon merken dat iedereen het naar z’n zin had en dat er een fijne sfeer was waarbij mensen leuke gesprekken hadden met elkaar.’ De winnaars van de fotopuzzel waren enorm blij met de prijzen. De eerste prijs is uitgereikt en kan nog een gezellige theateravond met 4 personen in De Koornbeurs beleven. Paulien de Graaf kijkt met een goed gevoel terug op dit mooie evenement; ‘Wat begon met een wild idee, mondde uit in deze fantastische dag. Er is gepraat, gelachen en op sommige momenten kon je ook zien dat mensen werden geroerd door de optredens. Hoe mooi is het dan om in de zomer in onze prachtige ontmoetingstuin nog een keer zoiets te organiseren, dan nodigen we ook zeker De Skumkoppen uit.’

Het Midwinter Muziekfestival is een succes geworden mede door de inzet van Kunsteducatie Seewyn, gemeente Waadhoeke, de dames van de catering en alle betrokken muzikanten en koren.

 

Extra Info is te verkrijgen bij Paulien de Graaf (opbouwwerker/cultuurcoach De Skûle Welzijn):

06-49765254