Mantelzorgweekend voor Mantelzorgers uit Waadhoeke en Harlingen

 

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de waardering en ondersteuning van mantelzorgers.  Dit heeft geresulteerd in een algemene ondersteuning mantelzorg welke regionaal door Centrum Mantelzorg (onderdeel van Connexa) in Waadhoeke en Harlingen wordt uitgevoerd. ‘Een van de ondersteuningsmogelijkheden is het regionale mantelzorgweekend. Dit weekend “vrij van zorgen” wordt in 2024 voor de 9e keer georganiseerd!

Het doel van dit mantelzorgweekend is om de (overbelaste) mantelzorger even uit de zorgsituatie te halen en de mogelijkheid te bieden nieuwe energie op te doen. Dit mantelzorgweekend is gericht op de mantelzorger zelf in plaats van de hulpvrager.

In het weekend van 4-5-6 oktober vindt het regionale mantelzorgweekend plaats op Buitengoed Fredeshiem te Steenwijk/ de Bult in Overijsel.

De mantelzorger krijgt een volledig verzorgd weekend aangeboden en betaalt een kleine eigen bijdrage.

Het programma is afgestemd op de doelgroep en biedt naast gezamenlijke activiteiten voldoende tijd en ruimte voor de mantelzorger zelf. Uitgangspunt hierbij is dat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft en even niets ‘moet’. De begeleiding bestaat uit medewerkers van het centrum Mantelzorg Harlingen en Waadhoeke.

Bent of kent u een (overbelaste) mantelzorger die toe is aan een mantelzorgweekend of heeft u vragen over het mantelzorgweekend, neem dan contact op met Annelien van Connexa, tel 06-43003384 of annelien@connexa.nl

*aanmelden kan tot 30 juni bij Annelien.