Steunpunt Franeker

Inloop spreekuur Franeker

Wekelijks organiseren we een spreekuur voor informatie en hulp. Dit dienst als verlengstuk van de maatschappelijke begeleiding.

Nieuwkomers hebben specifieke hulp nodig bij het invullen van papieren en formulieren.. Daar worden vragen beantwoord op het gebied van (bijstands)uitkering, betalingsregelingen en de belastingdienst (huur, zorg en kinderopvang). Maar ook aanmeldingen bij de ROC opleidingen, vragen voor nutsbedrijven en ziektekostenverzekeringen, ondersteuning bij het maken van CV en sollicitatiebrief en ondersteuning bij verhuizing.

Spreekuur Statushouders

Locatie:  De Skûle

Godsacker 35   8801 LM Franeker

Inlooptijd spreekuur: iedere woensdag  14.00  tot 16.00

Contactpersoon Willy de Vries 06- 48721356   willy@connexa.nl

 

Sociale activering (onderdeel van de zelfredzaamheid route)

Contactpersoon: Kaywan Ghadiri 06-34486476  Kaywan@connexa.nl

Taaltafel

De Taaltafel is een plek waar vrijwilligers met de taaldeelnemers, op een speelse manier met de taal bezig gaan. Ingaan op actuele dingen in het nieuws, of onderwerpen waar deelnemers zelf mee komen. Spelletjes doen en oefenen met de uitspraak, in een ongedwongen sfeer. Doordat er niet op een schoolse manier gewerkt wordt, en de deelnemers ook zelf betrokken worden bij de onderwerpen, blijft het leuk.

Locatie: De Skûle

Godsacker 35   8801 LM Franeker

Inlooptijd: iedere donderdag  9.30 tot 11.30

Contactpersoon Willy de Vries 06- 48721356   willy@connexa.nl

 

 

Participatieverklaring

Connexa verzorgt in Noordwest Friesland ook de uitvoering van de zogenaamde participatieverklaring gericht op actief meedoen in de Nederlandse samenleving.

Contactpersoon Sandra van der Schaaf 06-25119303  Sandra@connexa.nl

Voor Steunpunt Franeker neem contact op