Steunpunt Berlikum

Inloop spreek uur Berlikum

Wekelijks organiseren we een informatiepunt voor informatie en hulp. Dit dienst als verlengstuk van de maatschappelijke begeleiding.

Nieuwkomers hebben specifieke hulp nodig bij het invullen van papieren en formulieren.. Daar worden vragen beantwoord op het gebied van (bijstands)uitkering, betalingsregelingen en de belastingdienst (huur, zorg en kinderopvang). Maar ook aanmeldingen bij de ROC opleidingen, vragen voor nutsbedrijven en ziektekostenverzekeringen, ondersteuning bij het maken van CV en sollicitatiebrief en ondersteuning bij verhuizing.

Spreekuur statushouders:

Locatie:  MFC it Stedhus Berltsum

Hofsleane 21  9041 AC Berlikum

Inlooptijd spreekuur : iedere dinsdag 10.30 tot 13.30

Contactpersoon Willy de Vries 06- 48721356   willy@connexa.nl

 

Sociale activering (onderdeel van de Zelfredzaamheid route

Contactpersoon Sandra van der Schaaf 06-25119303  Sandra@connexa.nl

Taaltafel

De Taaltafel is een plek waar vrijwilligers met de taaldeelnemers, op een speelse manier met de taal bezig gaan. Ingaan op actuele dingen in het nieuws, of onderwerpen waar deelnemers zelf mee komen. Spelletjes doen en oefenen met de uitspraak, in een ongedwongen sfeer. Doordat er niet op een schoolse manier gewerkt wordt, en de deelnemers ook zelf betrokken worden bij de onderwerpen, blijft het leuk.

Locatie: MFC it Stedhus Berltsum

Hofsleane 21  9041 AC Berlikum

Inlooptijd: dinsdag 9.30 tot 11.30

Contactpersoon Willy de Vries 06- 48721356   willy@connexa.nl

 

Participatieverklaring

Connexa verzorgt in Noordwest Friesland ook de uitvoering van de zogenaamde participatieverklaring gericht op actief meedoen in de Nederlandse samenleving.

Contactpersoon Sandra van der Schaaf 06-25119303  Sandra@connexa.nl

 

Voor Steunpunt Berlikum neem contact op