Deel je warmte.

Thermosstaat lager, kachel uit, dikke trui aan, allemaal manieren om de komende maanden de gasrekening betaalbaar te houden. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de kosten behapbaar blijven maar geven op zichzelf geen warmte af. Waardoor je alsnog in de kou zit. Hoe kunnen we mensen die in de kou komen te zitten tegemoetkomen? Deel je warmte, een verwarmde openbare ruimte, zou zo’n manier kunnen zijn. Wat is de gedachte: Verwarmde openbare ruimtes in de stad Franeker vormen door de week een lappendeken waar mensen de winter van 2022-2023 warm kunnen zitten. En je ontmoet er andere mensen bovendien. Hoe leuk is dat?

Waar moet je aandenken:
Een ruimte waar de kachel aan staat en waar mensen die anders thuis in de kou zouden zitten naar toe kunnen komen om warm te zitten. Zonder enige verplichting of bijbedoeling. Geen nieuw initiatief of activiteit maar gebruik makend van aanwezige voorzieningen maar dan net even anders. Geprobeerd wordt om de hele week ergens een ruimte beschikbaar te hebben waar mensen heen kunnen gaan de komende periode.
Om dit voor elkaar te krijgen en een voor de inwoners dekkend palet te maken (7 dagen per week verdeelt over 3 dagendelen) wordt gezocht naar openbare ruimtes. Als voorbeeld: De Skûle, in de Dijkstraat, is elke werkdag ’s en zondagmiddag ochtend open voor inloop en wat warms.

Heeft u een ruimte die deze winter gebruikt kan worden door groepen van inwoners laat het weten aan De Skûle, Corien van Stam. corien@connexa.nl of 06 17518765. Dan komen we later deze herfst komen met een overzicht van beschikbare warme openbare ruimtes.
Voorwaarde voor het delen van warmte is: wekelijks op een vast tijdstip open, geen commercieel oogpunt en de ruimte biedt plaats aan minimaal 8 personen